
آشنایی با انواع پلههای ساختمان
دستگاه پله یکی از مهمترین قسمتهای اصلی ساختمان میباشد. پله در فضاهای مختلفی از ساختمان قرار میگیرد. همانطورکه میدانید، کاربرد اصلی پله ارتباط بین دو فضایی که باهم اختلاف ارتفاع دارند میباشد. محل دسترسی و قرارگیری پله بسیار مهم است.
محل قرارگیری پله در ساختمان نباید در نقطهای کور طراحی شود (مثلا در انتهای ساختمان)، محل پله باید در فضایی در نظر گرفته شود که رفت و آمد را آسان کند، و برای ساختمان و سایر افراد ساکن در ساختمان مزاحمت ایجاد نکند. نکتهای دیگر در مورد محل قرارگیری دستگاه پله این است که پله را در فضایی قرار دهیم که به آن فضا زیبایی ببخشد، و کارایی آن فضا را نگیرد.
به عنوان مثال: گاهی اوقات بعضی از افراد میخواهند دستگاه پله در پذیرایی قرار گیرد و با طراحی پله خود به فضای پذیرایی خود زیبایی ببخشند، این مورد در صورتی امکانپذیر است که دستگاه پله، بیشتر فضای پذیرایی را اشغال نکند و برای ساکنین مزاحمت ایجاد نکند، و فضای پذیرایی را به فضای پر رفت آمد تبدیل نکند.
مثلا خیلی از افراد در پذیرایی خود پله طرح هندی گرد طراحی کردهاند، این طراحی در صورتی امکانپذیر است که شما فضای کافی برای پله خود داشته باشید و همچنین باید نکات ایمنی پله هم رعایت شود.
عرض و ارتفاع دستگاه پله
حداقل عرض پله در ساختمان مسکونی ۱۱۰ سانتیمتر، و حداقل ارتفاع هر پله ۱۲ سانتیمتر و حداکثر آن ۲۰ سانتیمتر میباشد. ارتفاع پله در بیمارستان بین ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر درنظر گرفته میشود. استاندارد ارتفاع پله ۱۵ سانتیمتر و استاندارد کف پله ۳۰ سانتیمتر است.
انواع پله و طراحیهای منحصربهفرد آن
انواع پله به شرح زیر میباشد:
- پله یک طرف
- پله دو طرفه با دو بازو و پاگرد.
- پله دو طرفه با سه بازو و پاگرد (مخصوص مدارس و دانشگاهها)
- پله سه طرفه
- پله چهار طرفه
- پله گرد
- پله نیمه گرد
عواملی چون طراحی پله (گرد، نیمه گرد و غیره)، رنگ و روشنایی در زیبایی پله بسیار مهم میباشند، حتی جدیدا از روشنایی LED برای پله استفاده میشود که زیبایی آنرا دو چندان میکند.
برای طراحی داخلی، طراحی نقشه و طراحی نما ساختمان می توانید سفارش خود را به صورت آنلاین در سایت ما ثبت کنید!!